facebook

Rándulás, zúzódás, kisebb sérülések ellen a mindennapokban

Mit jelent a zúzódás? A zúzódás oka és tünetei. Mit jelent a rándulás és mit használjunk véraláfutás és dagadás ellen? Muay krém és masszázsolaj, nézze meg!

Sportolás, edzés során gyakoriak lehetnek a kisebb sérülések, különösen akkor, ha nem megfelelően melegítünk be, vagy új mozgásfajtákat, gyakorlatokat sajátítunk el. A kisebb sérülések másik oka a küzdősportok, harcművészetek során következik be.

A keleti harcosok, thai-boxolók sok sérülést szerezhetnek egy edzés, vagy mérközés során, épp ezért a rándulás, zúzódás, kisebb izomsérülés ellen megvan a bevált szer a gyorsabb regenerálódásra. Ez a bemelegítő  Muay krém , vagy különleges masszázsolaj ami most már Európában és Magyarországon is egyre népszerűbb.

Rossz mozdulat, megerőltetés, lesérülés

Az akut sportsérülések egyszeri “rossz mozdulat”, ütés, esés során keletkeznek, a  túlterheléses fájdalmak, gyulladások ismétlődő megerőltetések, vagy helytelen, egyoldalúan terhelő mozgás során jönnek létre.

Mit jelent a zúzódás? A zúzódás oka és tünetei

A zúzódás nem jár külső sebbel, vagyis ép marad a bőr, azonban az  alatta lévő kötőszövetek, izmok megsérülnek, így feldagadhat és gyakran nem csak kötőszöveti folyadék gyülemlik fel, hanem az apróbb erek elszakadása folytán vérömleny, vagy véraláfutás is keletkezik.

A zúzódás oka többnyire ütés, elesés, tehát kemény, tompa trauma behatása. Mozgás, sportolás közben gyakori lehet, de a mindennapi élet során, például egy téli elcsúszás, vagy lépcsőn leesés is okozhatja.

A zúzódás tünetei: fájdalom, duzzadás, esetleg véraláfutás, mozgás beszűkülésre

Zúzódásra krém, kenőcs is alkalmazható a pihentetés mellett. A  MUAY KRÉM a thai boxolókon már régóta segít, ők napi szinten használják.

Mit jelent a rándulás? A rándulás oka és tünete

A rándulás hirtelen jövő mechanikus megterhelés kö­vetkeztében az ízület kimozdul a helyéről, de a tartószalagok és az izmok tartásának köszönhetően visszakerül a helyére.

Az erőbehatásra az ízületi  tok sérülhet, illetve a szalagok, izmok, inak részlegesen szakadhatnak is. Ha az ízület deformitása tartós marad, a csontok elmozdulnak, az ficam és sürgős  szakellátást igényel.

Rándulás tünete:

roppant nagy, heves fájdalom, de nem tartós deformitás. A funkciózavar a duzzanat és a fájdalom miatt fennáll. Bármely ízületünk megrándulhat, de a boka és a térd a leggyakoribb, esetleg egyes sportolóknál a váll. Rándulás a mindennapi mozgás során bárkinél előfordulhat.

Gerinc, derék és nyaki rándulások is gyakran előfordulnak sportolás és mozgás közben, ezért érdemes szakszerű segítséggel edzeni, nem túlerőltetni magunkat.Kisebb sérülések, rándulások ellen a Muay krém segít a megelőzésben és a regenerálásban is.

Bevérzés, hematóma, vérömleny, véraláfutás

 – létrejöhet ütés, esés, izomsérülés vagy zúzódás miatt. Roppant ijesztő lehet, sokáig megmaradhat, de elmúlik. A MUAY KRÉM hatóanyagai segítik a  regenerálódást, felszívódást, így véraláfutás ellen is hasznos lehet.

Az emberi test bámulatosan alkalmazkodóképes, erős és hajlékony, de ha mégis bekövetkeznek kisebb mozgásszervi sérülések, rándulás, fájdalom, akkor kell, hogy legyen egy gyors  segítség. De még fontosabb az, hogy mielőtt megerőltetni készülünk magunkat, mérjük fel az erőnlétünket és fokozatosan terheljük a testet.

A terhelés mindenkinek mást jelent

Nem azonos egy 70 kilós boxoló terhelési küszöbe egy ugyanakkora súlyú, ám egész nap irodában ülő, emberével. Mozogni kell és nagyon jó, de készüljünk fel rá rendes bemelegítéssel és tervezett terhelésekkel. Az izomsérülések, rándulások különösen gyakoriak azoknál, akik hobbiból, vagy alkalmanként sportolnak, futnak.

A felkészüléshez pedig legyen mindig a táskánkban kéznél a Muay krém, ami már a thai boxolók és más küzdősportolók ezrein bizonyított a kisebb sérülések, zúzódások, húzódások ellen.

Krém, vagy olaj formájú, külsőleg alkalmazható. Naponta egyszer -kétszer vékony rétegben a bőrre felvinni, majd gyengéden bemasszírozni a teljes felszívódásig, illetve edzés, mozgás verseny előtt mgelőzésképpen hűsítő-melegítő krémként.