facebook
Muay krém és olaj

A Muay krém és olaj illatát egy gyógynövény adja

 

Aki kinyitja a krémet, vagy az olajat, annak orrát egyből megcsapja egy intenzív, tiszta illat.  A krémnek a fájdalomcsillapítás mellett aromaterápiás, légzéstisztító hatása is van. Cikkünkben arról a gyógynövényról lesz szó, ami a krém egyik fő hatóanyaga a Methyl salicylate, és amitől ezt az erős, semmi mással össze nem tévesztendő mentolos illatát kapja.

 

Kámforos, mentolos, tiszta szag

 

Ha valaha fájdalomcsillapító kenőcsöt használt vagy akár megfázás tünetei elleni balzsamot, akkor valószínű, hogy már tudja, milyen illatú a  (Wintergreen) olaj. Aromás, tiszta és friss illata a fájdalom enyhítésén túl a szellemi frissülést is elhozza. Az összetevők között methyl szalicilát néven található meg.

 

Mi is a Wintergreen?

A Wintergreen olajat egy örökzöld növény, a Gaultheria procumbens nevű növényből nyerik ki, amely az Ericaceae, vagyis a hangafélék növénycsaládból származik. Észak-Amerikában őshonos, főként az Egyesült Államok északkeleti részén és Kanadában található meg vadon, de ma már sok helyen főképp a  távol keleten termesztik is.

 

Ez az alacsonyan növekvő cserje a hegyekben és erdőkben, hűvös, nedves régiókban nő.Magyarul kúszó fajdbogyó, henye fajdbogyó, vagy szarvasbogyó néven ismerik az aromaterapeuták. Piros bogyója ehető, de az igazi kincs a leveleiben van.

 

Természetes, aromás hatás a tiszta lélegzetért

 

A Wintergreen olaj gyógyászati ​​felhasználását évszázadok óta széles körben ismerik, különösen az indiánok, akik a légutak fertőzésének kezelésére használták. Eleinte megrágták a leveleket, így növelve az éberséget és a légzési kapacitást, ami segítette őket a nagy távolságok leküzdésében, fáradtság ellen is.

 

Ma a gyógyászaton túl  még élelmiszer aroma-anyagként használják, és sokszor  fogkrémhez is hozzáadják a mentolos íze és az ínygyulladás-csillapító hatása miatt. Sőt, egyes mentolos rágógumikban is találkozhatunk vele.   

 

A hígított Wintergreen olajat, például a MUAY masszázsolajat kétféleképpen lehet használni, a bőrbe masszírozva, vagy aromaterápiás hatása miatt párologtatva, belélegezve is! Kizárólag külsődlegesen alkalmazható, szembe, sebbe, nyálhahártyára ne jusson.

 

Fájdalomcsillapító, izomlazító krém

Leginkább az izom- vagy csontrendszeri problémák fájdalomcsillapítójaként ismert ez az olaj, ettől is fontos alapanyag a sportkrémek, reumakrémek között.

 

A sportolók hangulatát is javítja, motivál, frissít – aromaterápiás hatású

A Muay krém (Wintergreen olaj) segít koncentrálni is. Erőteljes, mentálisan stimuláló hatásokkal rendelkezik, amelyek növelik a figyelmet és a test belső rezgését. Erős aromája megnyithatja az elmét, friss lélegzetet ad.

 

Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású

A MUAY olajnak fájdalomcsillapító, antireumatikus, görcsoldó, antiszeptikus, aromás és összehúzó tulajdonságai vannak. Holisztikusan az egész test jóllétét segíti

 

Fájdalomcsillapítás


 A Muay krém és olaj  legkedveltebb egészségügyi hatása a fájdalomcsillapító hatás, amely segíthet enyhíteni a fejfájást, izomgörcsöket , ízületi fájdalmat, íngyulladást, ínhüvelygyulladást. Fejfájásnál a halántékra tegyünk egy kevés krémet, megfázásos tünetekre a nyakat kenhetjük be vékonyan. Természetesen a hatás egyénileg eltérő lehet.

 

Gyulladás, izomláz enyhítése 

 

Stimulálja az érintett szövetek és izmok körüli vérkeringést, kissé hűvös, csípős érzést okoz. Ez csökkentheti az izomlázat, illetve egyes reumás fájdalmaknál is könnyebbséget hozhat.  

Az olajnak kortizonszerű hatásai vannak, amelyek segítenek a fájdalom enyhítésében. Miután alkalmazta az érintett területre, a bőrbe gyorsan felszívódik. Az olajban levő metil-szalicilát  elősegíti az élénkebb helyi vérkeringést, és melegség érzés tokoz

Rovarcsípés okozta viszketés és  gyulladás enyhítése is hasznos, sőt intenzív illata a szúnyogokat és egyéb vérszívókat is távol tarthatja. A friss csípésre kenve csökkenti a gyulladást és a viszketést, lelohaszja a duzzanatot.