facebook
muay thai krém

Hátfájás, hátizom húzódás kezelése házilag


Ha a hátfájás kezelése, háti izomhúzódás javítása házilag Namman Muay krémmel, vagy masszázsolajjal történik, akkor természetesen tettünk sokat az egészségünkért.

Hátfájás, más szóval a hátizom húzódás egy igen kellemetlen probléma ami nem csak sportolás közben léphet fel, hanem egyszerűnek tűnő rossz mozdulat, mondjuk nyújtózkodás közben is. A hirtelen fellépő éles fájdalom után, napokig kellemetlen érzéssel jár, és napi szintű feladatainkban is gátol.

 

A hátizom húzódás talán az egyik legrosszabb sérülés. A test központi részén elhelyezkedő izmok húzódása nem csak a sportolásban gátol minket, egy egyszerű törzsfordítás kivitelezése is lehetetlenné válik. A Namman Muay krém hátizom húzódásra is kiváló, mert nagy területen is jól hat.

 

Hátizom húzódás kiváltó okai

 

Hátizom fájdalom sajnos könnyen és számtalan okból létrejöhet. Leggyakoribb oka, hogy sportolás előtt nem készítettük fel megfelelően az izomrendszert a terhelés elviselésére, nem melegítettük be azokat rendesen. A másik leggyakoribb probléma a szalagrendszer és gerinc gyengeségei. Ugyanis ha a szalagrendszer túlnyúlása lépett fel a szervezetben, azok feladatát az izomzat veszi át. Ugyanez a probléma lép fel, ha a gerinc görbületei nem megfelelően funkcionálnak.

 

Ilyen esetekben a szervezet megpróbálja kompenzálni, kijavítani a szervezet gyenge pontjait amit legkönnyebben az adott terület izomzatainak bevonásával tud megoldani. Az izom bekapcsolódása fokozott/állandó terheléssel jár. Ezt a hirtelen terhelés növekedést az izomzat nehezen viseli. Megrövidül és ennek köszönhetően elveszti rugalmasságát, ami mozgásszervi funkcionális zavarokhoz vezet.

 

Praktikák hátizom fájdalom kezelésére

 

Hátizom gyulladás tüneteinek kezelésére szerencsére létezik megoldás, ami minden tekintetben kíméletesen oldja meg a problémát. Hátizom gyulladás fokozott fájdalommal és az izom megrövidülésével jár. Ez azt jelenti, hogy egyszerűnek tűnő feladatokat sem leszünk képesek ellátni. Nem tudunk lehajolni, nyújtózkodni sem pedig forog egyik irányba sem, a hát megmerevedik.

 

Rendszeres mozgás segít megelőzni a hátfájdalmat.

 

Abban a pillanatban, hogy a hátizmok fájdalmát észleljük, komolyan kell venni a kezelés megkezdését. Hátizom húzódás akkor is kialakulhat, ha nem sportolunk. Na nem mozgunk eleget, az izmok szinte elsorvadnak, meggyengülnek. Testünk csupán a napi szintű feladatok ellátására lesz képes, nagyobb erőkifejtésre nem. Az izmok gyengesége odáig vezethet, hogy a gerinc görbületei elváltoznak, pl fokozott lumbalis lordosis.

 

Hátizom húzódás ellen megfelelő bemelegítés.

 

Testünk egyik legnagyobb izomcsoportja a hátizomzat, ennek köszönhetően igen sok helyzet adódhat a hátizom húzódás kialakulására. A megfelelő bemelegítés több tényezőtől függ, például attól, hogy mennyire lesz az adott edzés felsőtest koncentrikus. Amennyiben elsősorban a hát megdolgozását tervezzük, a bemelegítésben is kapjon nagyobb szerepet a hátizomzat.

 

Plusz segítség a mindennapokra, hátfájásra a Muay fájdalomcsillapító krém.

 

A Namman Muay krém tipikusan olyan krém, ami segít a már kialakult izomhúzódás kezelésében, illetve a megelőzésében. Szó szerint a nap bármely szakaszában használható a sérült terület fájdalmának csillapítására. Ennek a krémnek a tulajdonsága, hogy pár másodperc alatt teljesen felszívódik és nem kelt zsíros érzetet a bőrön. Bármilyen ruha felvehető rá, nem hagy nyomot, ellenben, igen erősen ingerli az adott területet.

 

Szinte égető érzést kelt a bekent területen, azonnal ellazítja a görcsös izmokat. Néhány óra elteltével a fájdalom erőteljesen csökken vagy teljesen el is múlik. Ha a hátfájás kezelése házilag Namman Muay krémmel, vagy masszázsolajjal történik, akkor természetesen tettünk sokat az egészségünkért.