facebook

Ínhüvelygyulladás

 

Az ínhüvelygyulladás egy igen gyakori probléma, ami nemtől és kortól függetlenül mindenkit érinthet. Ez az a betegség amit leginkább a kézfejre kategorizálnak be, de a test minden területén előfordulhat, ahol ínszalagok futnak. Neve is elárulja, hogy ez egy igen kellemetlen és hosszú távon fájdalmas betegség, amit ha nem kezelünk időben, műtéti beavatkozáshoz is vezethet.

 

Ínhüvelygyulladás- amit feltétlenül tudnunk kell róla.

 

Az ínhüvelygyulladás kiváltó oka leginkább a hosszú távon végzett monoton munka vagy sport. Ilyen lehet az ha valaki egész nap a gép előtt ül és gépel, vagy egy nagytakarítás aminek következményében megerőltettük magunkat. Az edzés is ide sorolható ha az, csak egy meghatározott irányú és mozgástartományú munkavégzésre korlátozódik. Példaként hosszútávfutás vagy gépekkel, nagy súlyokkal történő munkavégzés egy adott izomcsoportra.

 

Az ínhüvely feladata, hogy a benne lévő nyákszerű anyag segítségével megkönnyítse az inak mozgását, súrlódás mentessé tegye azt. Amikor a gyulladás létrejön, ennek az anyagnak a szerkezete megváltozik, és nem képes ellátni a feladatát.

 

Amikor a felületek egymáshoz érnek, kialakul az ínhüvelygyulladás.

 

Az ínt körülvevő szövet az egyhangú, hosszan ismételt mozdulattól begyullad és meggátolja a hatékony működést. A szövetek egymáshoz érnek, súrlódás jön létre, melyhez ropogós hang társul mozgatás közben. Ez az ínhüvelygyulladás.

 

Leggyakrabban a kéz- és lábfejen kialakuló probléma ez. Igen gyakran elkövetett hiba az, ha nem foglalkozunk vele. Ez esetben akár hónapokig is elhúzódhat, komolyabb bajokat előidézve. A legrosszabb az, ha nem vagyunk tisztában a tünetekkel és nem is tudjuk, hogy kezelni kéne az elváltozást.

 

Feszülő, szúró, égető fájdalom jelzi az ínhüvelygyulladást.

 

Jellemző, hogy az ínhüvelygyulladás tüneteit csak akkor kezdjük el érezni, ha magát a terhelést befejeztük. Amikor nyugalomba kerül a használt szalagrendszer, elkezdjük érezni a tüneteket. A szúró, égető fájdalom mellett jellemző lesz, hogy a befeszült szalagok miatt nehézkessé válik a mozgás.

 

Mozgatásra erős fájdalomérzet keletkezik, az irritált terület bedagad, ami tapintásra meleg érzetet kelthet. Mozgatás közben ropogó hang hallatszik, amit előrehaladott állapotban nem csak hallani, hanem tapintani is lehet. Mint amikor a frissen hullott hó ropog a talpunk alatt.

 

Ínhüvelygyulladás kezelése – segíthet a sima borogatás is.

 

Jellemző, hogy ha valakinek egy nagyobb megerőltetés után már kialakult az ínhüvelygyulladás, és van rájuk hajlama, akkor a tünetek a későbbiekben már könnyebben megjelenhetnek. Amennyiben már ismerjük a tüneteket, az ínhüvelygyulladás kezelése kimerülhet egy hidegvizes borogatásban és pihentetésben.

 

A makacs ínhüvelygyulladás kezelése már jóval több felelősséget és kitartást igényel, ez ugyanis akár hetekig is elhúzódhat. Ez idő alatt szigorúan pihentetni kell a sérült területet, fáslizni, még gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedését is előírhatják az orvosok.

Ínhüvelygyulladásra kenőcs – gyulladáscsökkentő Namman Muay krém.

 

Ha már mindenképp szükség van gyulladáscsökkentő szerekre, érdemes olyan alternatívát kipróbálni ami természetes gyulladáscsökkentő. Szerencsésebb helyzetben nem lesz szükségünk gyógyszerek szedésére, ilyenkor jó megoldás lehet az ínhüvelygyulladásra kenőcs.

 

Ha ínhüvelygyulladásra kenőcs kell, akkor a Namman Muay krém igazán jó és sokoldalú megoldást jelent. Ahhoz, hogy visszaállítsuk az eredeti állapotot szükség van egy olyan készítményre ami a duzzanatot leviszi. Az ilyen készítmények nem csak a duzzanatot viszik le, hanem egyben a fájdalmat is tökéletesen kezelik.

 

Ez a krém, a vérerek tágításával először melegség érzetet kelt, melynek hatására a befeszült izmok és szalagok képesek ellazulni. Erős összetevőinek hála, hatásosan és hosszan tartó fájdalomcsillapításra képes.