facebook

Hogyan különböztessük meg az eredetit a hamisítványtól?

 

Vagyunk néhányan akik bizonyos termékekből direkt hamisítványt vásárolunk. Ilyen lehet egy ruhadarab vagy táska, amiből az eredeti túl drága lenne. Ilyenkor jobb a hamisítvány felé nyúlni, hiszen az mégis kecsegtetőbb mint a hitelkártya adósság, ám ezt nem engedhetjük meg magunknak mindig. Vannak ugyanis olyan termékek mint például a gyógyszerek, vagy akként használt krémek, amikből a hamisítvány semmit nem ér, vagy többet árt mint használ.

 

Sportkrém izületi- izom fájdalmakra.

 

A hamisítás alól bizony a sportbántalmakra kifejlesztett krémek sem képeznek kivételt. Izomgyulladás és izületi fájdalom az egyik legelterjedtebb probléma a sportolók körében. Ennek okán számtalan olyan termék található a piacon ami kifejezetten izomzúzódás, izomhúzódás, izületi fájdalmakra krém formában található.

 

Fontos azonban tudni, hogy az ilyen fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő készítmények, akárcsak a gyógyszerkészítmények, mind be vannak vizsgálva és megfelelnek a minőségi, biztonsági és hatékonysági szabványoknak. Ez azt jelenti, hogy minden összetevő kellő mértékben szerepel a készítményben és a használata nem okoz mellékhatást.

 

Miről ismerhetjük fel hogy a sportkrém nem eredeti?

 

Az első és legfontosabb szempont mindig a beszerzési hely. Azok az izomhúzódás elleni krémek mint a Namman Muay krém, kaphatóak gyógyszertárakban. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a bevizsgálás során minden kritériumnak eleget tett.

 

Ebből kiindulva pedig a másik legfontosabb dolog az összetétel. Az ilyen típusú gyulladáscsökkentő krémek tartalmazhatnak vegyi anyagot vagy lehet teljesen természetes összetételű. A lényeg, hogy a csomagoláson vagy a termék mellé adott tájékoztatóban pontosan szerepelnie kell milyen anyagokat tartalmaz a termék.

 

A dobozon vagy tájékoztatón nem csak az összetétel, hanem a gyártó és származási hely is szerepel. Ez alapján már nagyon könnyen leinformálható a termék, ami szintén arról biztosít bennünket, hogy nem okozunk magunknak kárt a gyulladáscsökkentő krém használatával.

 

A csomagolás és maga a termék is árulkodó.

 

Az ilyen sportsérülésekre gyártott termékek tehát mindig leinfomálható helyről kell hogy származzanak. Ettől függetlenül van pár figyelemfelkeltő jel, ami arra utalhat hogy a megvásárolt termék hamisítvány.

 

Ilyen lehet például a csomagolás színe vagy hogy más betűtípust használtak. Esetleg nem ugyan az a logó, sőt még az is, hogy a képek, szövegek másképp vannak elrendezve a csomagoláson. A helyesírás pedig egyenes ordító jelnek számít.

 

Mi van akkor ha a külső jelekre nem figyeltünk?

 

Nincs is annál jobb bizonyíték, hogy hamis terméket vásároltunk, mint amikor kipróbáljuk de a várt hatás elmarad. Az ilyen típusú gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító krémek ugyanis hamar kifejtik hatásukat.

 

A Namman Muay krém legerősebb összetevője a kúszó fajdbogyó. Ez a növény olyan anyagot tartalmaz magában, ami erősen fájdalom- és gyulladáscsökkentő. Ez a krém vagy olaj pár másodpercen belül elkezd hatni. Aki ismeri a lóbalzsamot pontosan tudja milyen hatást kell éreznie.

 

Erőteljes értágító hatású, bedörzsölés után szinte azonnal érezhető a bizsergés és melegség érzés árasztja el a bekent területet. Amennyiben ez az érzés elmarad, biztosak lehetünk benne, hogy hamisítványt vettünk, és azonnal hagyjuk abba a krém használatát.

 

Az ilyen gyulladáscsökkentő krémek esetében tehát mindig ellenőrizzük le mit vásárolunk. Sajnos ebben az esetben az ár sem lehet meghatározó, ugyanis ha van különbség akkor nagyon minimális.