facebook
Muay krém

Gerinctorna jótékony hatása.

 

Egészségünk megóvása érdekében számtalan mozgásformát végezhetünk. Kell is, hiszen a mozgáshiány olyan tünetekhez vezethet amire nem is gondolnánk. Ám nem mindegy, hogy a különböző tüneteket miként kezeljük, hiszen minden bajra megvan a megfelelő módszer. Ha ezeket nem helyesen választjuk ki, nem múlnak a panaszok vagy akár rosszabb is lehet.

 

Hátfájás okai- amire nem is gondolnánk.

 

A hátfájás egy nagyon kellemetlen, akár a mindennapokat megkeserítő fájdalom tud lenni. Hátterében olyan hétköznapi dolgok állhatnak ami számunkra természetes, a test számára viszont egészségtelen.

 

Ilyen lehet az amikor irodai munkát végzünk vagy a sportolás hosszútávú mellőzése. Az egész napos ülés, észre sem vesszük, de olyan hatással van a gerincre és az izomzatra ami aztán a mindennapos hátfájás kiváltója.

 

Hátfájás kialakulásában már az is szerepet játszik, ha görnyedünk a gép előtt vagy nincs beállítva megfelelően az irodai szék. Az ilyen aprónak tűnő gondatlanságok először oda vezetnek, hogy a hát izomzata elkezd meggyengülni.

 

Ezt a folyamatot viszonylag könnyen és egyszerűen vissza lehet fordítani megfelelő gyakorlatokkal mint például a gerinctorna, gyógytorna. Hanyagolása esetén a hátizomzat gyengülése súlyosabb problémákhoz is vezethet, mint gerincferdülés vagy gerincsérv kialakulása.

 

Hátfájás, derékfájdalom leggyakoribb oka a gerincferdülés.

 

Amikor huzamosabb időt, tehát éveket töltünk el úgy, hogy a folyamatos ülés okozta deformitásokat nem kezeljük, az előbb az izmok működésére hat, ezután pedig a gerinc ártalmait idézi elő.

 

Az ülő munka miatt nem csak a hátizom az ami sorvadásnak indul hanem a külső csípő izmok is, tehát a farizom. A farizomzat, a gerinc tartásában ugyan olyan fontos szerepet játszik, emellett pedig a járáshoz szükséges legalapvetőbb izomcsoport.

 

Hátfájás, derékfájdalom esetén ezért a hátizomzat mellett a farizomzat fejlesztése is jelentős szerepet kell hogy kapjon. Hosszú évek kitartó “munkája” révén az izmok kellően meggyengülnek, és a leggyengébb láncszem szerepét más izomcsoport veszi át.

 

Ennek következménye képpen, azok az izmok amelyek több terhelés kapnak, szinte folyamatosan megfeszült állapotban vannak. Megerősödnek, megrövidülnek és attól függően melyik izomról beszélünk, abba az irányba húzzák erőteljesen a gerincoszlopot. Így alakul ki a gerincferdülés.

 

Gerinctorna, gyógytorna a hátfájás kezelésére.

 

Ezek olyan speciális gyakorlatok melyek a gerinc helyes tartásának megőrzésében segítenek. Biztos sokan hallottunk már róla, hogy a nap végére néhány centivel kissebbek leszünk. Ez abból fakad, hogy a gravitáció és minden külső hatás a gerincünkre nehezedik.

 

A gerinctorna és gyógytorna abban segít, hogy az egész napos terhelés hatására összement, deformált gerincoszlop részeit, tehát a csigolyákat az eredeti helyére állítsa vissza. Ez azért fontos mert a csigolyák rugalmasságáért részben a közöttük lévő porckorong is felel.

 

A porckorong egy igen sérülékeny elem a gerincoszlopban. Sérülése nem csak a hátfájásban mutatkozik meg. Amikor a porckorong sérül, elhagyja helyét és a gerincoszlop mellett futó idegszálakat nyomja. Erős, lüktető, szúró idegfájdalom formájában is jelentkezhet ami már a gerincsérv kialakult formája. Kezelése több hónap vagy év is lehet, függően a sérülés mértékétől.

 

Hátfájás gyors és egyszerű csillapítása.

 

A gerinctorna vagy gyógytorna egy hosszú távon igen jól alkalmazható rehabilitációs jellegű mozgásforma. Már akkor érdemes elkezdeni amikor jelentkeznek az első tünetek.

 

Azonban sokan vagyunk úgy vele, hogy a hátfájás csak egy ideiglenes fájdalom ami más módon is kezelhető. Rendszeresen sportolók körében ez így is van. Hátfájásra kenőcs nagyon sokat segít a megfelelő pihenés mellett.

 

Hátfájásra kenőcs formában kapható készítmények igen hatásosak. Ilyen a Namman Muay hátfájásra kenőcs, ami szinte azonnal felszívódik és percek alatt kifejti hatását.

 

Igyekezzünk mindenféle adalékanyagtól mentes, természetes alapanyagokból készült kenőcsöt használni. Még jobb ha vizes alapú a hátfájásra használt kenőcs, ugyanis az nem hagy foltot a ruhán és nem tapasztalunk kellemetlen ragacsos érzést a bőrön.

 

A namman Muay hátfájásra kenőcs az összes tulajdonságot magában foglalja. Megbízható és gyors segítség hátfájás csökkentésére. Az izomfájdalom szinte azonnal elmúlik, köszönhetően a gyulladáscsökkentő hatású Namman Muay krémnek.